Rödbetor i rumstemperatur

I en Facebookgrupp om hållbarhet såg jag ett inlägg från någon som öppnade en burk inlagda rödbetor och de blev sedan dåliga efter ett tag. De förvarades i rumstemperatur efter öppnandet. Ett enkelt sätt att få bättre hållbarhet i världen är ju om vi kan få våra livsmedel att hålla tills vi ätit upp dem.

Konserv är ju en bra uppfinning, även glasburkar är typ konserver om de har ett vakuum. Du märker det när du öppnar, svårt i början, sedan släpper det. Men när man öppnat är det ju att betrakta som en färskvara. Vissa livsmedel särskilt de med konserveringsmedel håller kanske länge men de ska ju vara i kylskåpet.

Så för att öka ditt bidrag till hållbarhet, förvara livsmedel på rätt sätt. Köp inte för stora förpackningar så du inte hinner äta upp allt innan det blir dåligt. Öppna inte innan för smakprov innan du börjar använda det på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *