Nyckelfria lås en befrielse och världens bästa lifehack

Nu är det bättre väder ute och jag brukar göra en längre skogspromenad och ibland lite jogging. Varje gång är det lika tråkigt med nycklarna. Man måste hålla reda på dem. Många träningsbyxor saknar fickor med dragkedja liksom många jackor. Jag vill alltid ha jackor med dragkedja. Känns säkrare när man är ute och reser till exempel och för att undvika ficktjuvar.

Men när det är varmt ute vill man ju ha lättare kläder. Har jag träningsbyxor med dragkedja i fickan så tynger ju nycklarna ner byxorna lite och de ligger och skakar runt om man skulle springa. Men man vill ju inte tappa nycklarna.

Vad är då lösningen? Ett lifehack. Första lösninen är ju så klart att man har dragkedjor till fickorna så de ligger säkert annars ganska djupa fickor så man känner sig någorlunda säker.

Men något som finns idag och blir populärare efter hand tror jag blir nyckelfria lås. Med kod. Då kan du gå ut utan att ta med nycklar. Tänk vilken otrolig befrielse. Låsen kanske fungerar med nycklar också vilket kan vara bra om man glömt koden, vill låna ut nycklar (man vill inte ge bort koden) eller om det skulle krångla av någon anledning. Med en app kanske man kan öppna åt någon annan med sin smart phone. Detta skulle vara en av de största och bästa lifehack någonsin. Men sedan är det ju det här med bilen. Om du måste ta med bilnycklarna så är ju det ett hinder. Men det finns ju bilar med nyckelkort som man kan komma in i sin bil med och då kan man också starta med ett knapptryck. Men när du inte tar bilen behöver du inte ta med någonting. En otrolig befrielse.

Om du planerar att bygga ett nytt hus eller en större renovering ska du kanske kontakta en låsfirma och se vilka möjligheter som finns. Kodlås och dörrkamera som kan styras med en app i din mobil.

Betala med kort är också lite jobbigt. Ett kort med blipp funktion underlättar eller koppla kortet till din mobil som ju också är lite tung, värre än nycklar. En smart watch gör det lättare att betala med.

De stora hinder som gör oss mindre fria är ju då nycklar, kort och mobil. Detta kan nog lösa sig i framtiden. Kina är ju snart där på vissa områden. Betala med ansiktsigenkänning. Kanske man har en kod också om kameran inte registrerar ditt ansikte korrekt. Då behöver du inte ha med betalmedel när du går ut. Kliv på bussen eller tunnelbanan utan att “betala” eller dra något kort eller biljett. Fantastiskt.