Makaroner och minuter på pasta

Detta bli kort. Kokade pasta och som vanligt så tog det låååång tid att hitta det enda du egentligen vill veta på förpackningen. Koktiden, hur många minuter ska jag koka. När man blir äldre ser man också lite sämre på nära håll. Mer jobbigt. Varför inte skriva på framsidan hur länge. Ibland är det på en annan sida av påsen eller paketet med otroligt liten text. Ett märke har en svart ministämpel på genomskinlig plast. Hur dålig kan man vara?

Jag studerar ju Lean, effektivitetssystem mm. Det finns ju en punkt. Undvika slöseri där undvika onödiga rörelser ingår. Detta är det till 100 %. i systemet 5 S som jag har inlägg om ska man ju tydligt visualisera allting så det lätt kan förstås och för att påskynda verksamheten och undvika fel. Det borde vara något för de som driver dessa företag att försöka lära sig.

Företag eller affärskedjor som inte förstår det borde bojkottas. Det kan ta längre tid att hitta hur länge du ska koka din pasta än vad koktiden är. Det är slöseri med resurser om något.