Äta middag sent? ok eller inte?

Fredag igen. Då kan det väl bli några öl, läsk, godis, pizza? eller?

Det är ju inte jättebra för hälsan kanske eller din vikt. Själv försöker jag gå ner lite i vikt just nu. Främst genom att äta lite mindre och försöka minska på kolhydraterna men det är inte lätt. Ibland får jag ett jättesug efter smörgåsar och liknande.

Men idag tänkte jag på Spanien av någon anledning. I Spanien och Italien äter de väl middag ganska sent. Klockan 8 på kvällen kanske eller till och med klockan 10. Finns det något bra med det. De sägs ju att man inte ska äta sent och man ska låta magen vila kanske 12 timmar så bakterierna görs sitt jobb i magen för att den ska fungera bra. Men som sagt idag blir det lite skräpmat på kvällen. Jag har ju ätit en sen lunch eller tidig middag. Sedan är det ju minst 6 timmar kvar tills jag ska sova. Då är det lätt hänt att man stoppar i sig lite gott. Om jag däremot skulle äta senare skulle jag kanske inte äta så mycket onödigt innan eftersom man då vet att det blir middag ikväll. Sedan när man ätit den sena middagen är man nog ganska mätt och det är inte så länge kvar till sängen. Det borde betyda att man äter mindre extra saker som kan vara onödiga och bidra till sämre hälsa eller viktökning.

Så när vi i Sverige rynkar på näsan åt sydeuropéer som äter sent kanske vi ska tänka om. Jag åt ju klockan 5 idag och nu är jag sugen på chips. Tänk om jag skulle äta mat nu istället när jag skriver detta klockan 8 på kvällen. Då skulle jag inte tryckt i mig en påse chips och vågen skulle visa lite mindre på söndagskvällen inför nästa veckas diet kost. Så ät sent om du vill men då ska du kanske också ta frukosten lite senare. Middagen bör inte vara alltför fet och kolhydratrik heller . Ät med gott samvete

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *